maandag 8 februari 2016

Fika in Londen

Hallo iedereen!

Hier weer eens een blog van mij :) Een paar weken geleden ben ik, zoals de meesten van jullie inmiddels weten, teruggekeerd naar ons mooie kikkerlandje! Na vijftien uur in de bus en een kleine stop langs de A7 kwam ik eindelijk weer thuis. In de afgelopen weken hebben veel mensen me gevraagd of ik het fijn vind om weer thuis te zijn, en als ik met een superenthousiast “jaaa” antwoord, kijken ze verbaasd op. Wordt er verwacht dat ik meteen mijn (enorme, zware) koffers weer pak? Dat is niet het geval, jullie zijn nog niet van me af! Ik heb een geweldige tijd gehad in Lund, ik heb veel leuke mensen leren kennen en vooral heel veel geleerd (ik weet het, dat zegt iedereen, maar het is echt zo haha). Ik zou het allemaal zo weer doen, maar ik ben toch vooral blij en opgelucht om weer thuis te zijn :) Ik zal er in deze blog niet verder op in gaan, maar wilde even zeggen dat, hoe cool en stoer het misschien ook is om langere tijd in het buitenland door te brengen, het echt niet perfect is.

Dan nu door naar minder serieuze zaken! Ik kan Londen van mijn bucket list* afstrepen :D Samen met Sytske ben ik twee weken geleden naar deze hoofdstad vertrokken (vanuit Eindhoven – dankjewel Thymen) om de musicals Les Misérables en Phantom of the Opera te zien, en daartussendoor zo veel mogelijk van de stad te bekijken. En dat is zeker gelukt! Wat wij in twee dagen hebben gedaan, had je ook makkelijk over een week kunnen verspreiden zonder je een moment te vervelen. Hier volgen een paar foto’s van de hoogtepunten:

Natuurlijk moesten we de underground verkennen!


De tower bridge is blauw! Nou ja, niet helemaal, maar wel een beetje :D

De Tower of London met op de achtergrond moderne gebouwen was erg mooi!

Een dag zonder fika is een dag niet geleefd ;)

Saint Paul's Cathedral

China Town

British Museum

Westminster Abbey

Buckingham Palace

Londen heeft aan al mijn (torenhoge) verwachtingen voldaan! Het was geweldig!

Verder heb ik afgelopen week de Martinitoren in Groningen beklommen – iets minder spectaculair misschien, maar het uitzicht was prachtig! Als je er nog nooit op bent geweest is het een echte aanrader :) Er gaat tenslotte niets boven Groningen!Ik ben vrijdag ook nog bij Imagine Dragons geweest in de Ziggo Dome! Het was een topconcert met een geweldige lichtshow :)


Bedankt voor het lezen, ookal ben ik nu makkelijker te bereiken en kan ik alles ook in geuren en kleuren vertellen ;)

xxx
Monica

*P.s. Als je de film the bucket list niet gezien hebt, ga dat dan nu doen. Of vanavond. Of morgen. In de nabije toekomst! DOE HET.

2 opmerkingen:

 1. Hej Monica,
  Fijn dat je het alweer zo naar je zin hebt thuis! Het was gezellig laatst in Amsterdam. Het gaat wel raar voor mij zijn om al die vrolijke kleurtjes over te moeten schilderen... O ja, en ik heb nog een stukje gekeken van The Hunger Games en ik moest echt zo vreselijk huilen op dat moment met die bloemen (je weet wel welk moment, ik wil het niet voor andere mensen gaan spoilen), wat ben ik toch een watje. :P
  Groetjes, Tessel
  PS. The Bucket List is echt zo mooi! Eeuwen geleden dat ik die gezien hebt maar die moet iedereen idd zien. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hej hej!
  Jaa was supergezellig, nogmaals bedankt voor de gastvrijheid enzo ^^ Je muren waren zo vrolijk, zonde! Gaat het goed met verhuizen? Hahah I know right...
  Tot snel!

  BeantwoordenVerwijderen