zondag 10 januari 2016

Oud en Nieuw in Göteborg

Hallo iedereen :D

Mijn vorige blog ging over mijn tripje naar Uppsala en Stockholm, waar ik inmiddels ook een video van heb geplaatst! Die kan je hier bekijken als je 'm nog niet gezien hebt :)

Na mijn bezoek aan de hoofdstad was ik een dagje thuis, waarop ik mijn tas uit- en weer inpakte, omdat ik donderdag 31 december vroeg met de bus naar Göteborg zou vertrekken. Daar was Janneke namelijk, en met haar samen ging ik Oud en Nieuw vieren. Het plan was dat Annabeth ook zou komen, maar dat ging helaas niet door. Ondanks het feit dat ons trio niet compleet was, hebben we toch een paar topdagen gehad!

We hebben afgeteld naar het nieuwe jaar op Götaplatsen (het plein met het standbeeld van Poseidon). Er was niet heel veel vuurwerk, maar het was wel heel mooi!


Verder hadden we in plaats van oliebollen zelf een banketstaaf gebakken, aten we heerlijke zuurkoolschotel (Janneke is een topchef) en zijn we naar het kunstmuseum geweest! Toen ik vorig jaar in Göteborg was, wilde ik er ook al graag naartoe, dus ik was blij dat we er tijd voor hadden. Hieronder zien jullie daar wat foto's van. We hebben onder andere schilderijen van Rubens, Van Gogh, Rembrandt en Picasso (rechts onder) bewonderd.Het was zo koud in Göteborg, het sneeuwde de hele tijd en er waren zelfs ijspegels!

Janneke heeft me een hele leuke wijk laten zien, die allemaal Folkingstraat-achtige winkeltjes had (die waren dicht, maar daar hebben we het niet over haha). Het was een soort Folkingedorp! Superschattig en gezellig, vooral met de kerstverlichting die overal hing. Daar was ook café waar ze de grootste kaneelbroodjes ooit serveerden:

Bij een insider-café dat alleen de echte Jeuteborjenaren kennen - kaneelBROOD.

Inmiddels ben ik allang weer terug in Lund en werk ik aan mijn laatste deadline voordat ik naar huis ga. Dat moment komt steeds dichterbij en heb er zo'n zin in! Ik kan niet wachten om iedereen weer te zien en in levende lijve met geuren en kleuren alles te vertellen.

Tot snel!
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten