woensdag 13 januari 2016

Laatste loodjes

Hej hej :)

Vandaag heb ik mijn laatste tentamen ingeleverd! Duimen jullie met me mee voor een goed cijfer? Zeven moeilijke vragen stellen en dan een limiet van drie pagina's geven, het zou verboden moeten worden.
Verder heb ik mijn eerste koffer ingepakt (vol met boeken, wat een verrassing) en nu voelt het echt alsof ik bijna wegga! Volgende week is het zover, en het is zo raar om te bedenken dat ik hier een halfjaar geleden aankwam met mama en tante Nienke, met drie volle tassen (waarom? nu moet ik ze weer mee terug slepen!) en een heleboel enthousiasme. Die volle tassen mogen er straks weer zijn, maar dat enthousiasme is na de helft van dit buitenlandverblijf wat getemperd, zoals sommigen van jullie misschien wel gemerkt hebben. Na drie maanden sloeg de instelling "alles is fantastisch, ik wil hier nooit meer weg" om naar "ik ben er klaar mee en wil linea recta naar huis". Natuurlijk was alles hier nog steeds leuk, en het is een fantastische ervaring, maar het was moeilijk om het hier alleen uit te houden, zonder familie en vrienden (hoewel ik hier natuurlijk ook geweldige mensen heb leren kennen!).
Wat ik nog wel het meeste ga missen is Lund zelf. Nogmaals, als je hier nog nooit bent geweest, moet je het echt bezoeken. Het is zo'n gezellige, mooie stad met knusse cafeetjes, prachtige gebouwen en over het algemeen een superleuke sfeer.
Nu zit ik natuurlijk niet alleen heimwee te hebben, want als je heimwee hebt moet je juist leuke dingen doen! Dus hier wat foto's van een paar dagen geleden, toen er sneeuw lag :)

Sven Olaf Göransson (vissa människor är värda att smälta för <3)

Mijn sneeuwmannetje vanuit het raam :)

De schattigste straat in Lund: Hantverksgatan

Een - toen nog sneeuwpoploze - tuin

Domkyrkan

Allhelgonakyrkan (dit was moeilijk om in  een foto te krijgen! hij is gewoon te hoog haha)

Zo, ik hoop dat jullie het leuk vonden om nog even een korte update te lezen :) Wat nog op de planning staat (oftewel last minute dingen bekijken die ik nog niet gezien heb): Lomma Strand, Helsingborg en misschien het renaissance slot daar in de buurt, en verder fika. Veeeeel afscheidsfika's. Maar daarna is het inpakken en wegwezen en dan kom ik jullie weer verblijden met mijn aanwezigheid :p

Tot snel! (Yay!)
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten