zaterdag 12 december 2015

Minivakantie in Småland

Hallå igen!Hèhè, eindelijk weer eens tijd om een blogpost te schrijven! Het is alweer te lang geleden, maar ik had zoveel deadlines en opdrachten en groepsopdrachten en presentaties en groepspresentaties en examens dat het er een beetje bij in is geschoten. Maar meer over school in een andere blog! Deze gaat namelijk nog over drie weken geleden, toen ik een minivakantie had in Småland. 

*flashback*

De dertiende wagon van de trein <13
Dit weekend was Wojtek zo lief om mij uit te nodigen in het pittoreske Grimslöv. Natuurlijk ging ik daar graag op in! Ik was superblij, omdat ik voor de eerste keer de provincie uit ging (met uitzondering van de Kopenhagen tripjes). Ik woon in Skåne en Grimslöv ligt in Småland! :D
Na twee treinen en een bus, alleen, in het donker, in de vrieskou (letterlijk), was ik eindelijk in Grimslöv. Het is ongelooflijk hoe lief de mensen hier zijn! (Ik zeg niet dat iedereen lief is, misschien zijn mensen gewoon behulpzaam omdat ze weten dat ik een buitenlander ben. Maar zoals papa altijd zegt: vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan!) Toen ik bijna in Vislanda was, waar ik over moest stappen op een bus, kwam de conducteur namelijk bezorgd vragen of ik wist waar ik moest zijn, en of iemand op me stond te wachten, want het was "midden in de nacht" (22:10 uur maar pikdonker) en bovendien superkoud. Zo lief! Hij stapte zelfs even uit de trein om aan te wijzen waar ik naartoe moest.

Na een koud halfuurtje kwam de bus, waar de buschauffeur meteen vroeg waar ik vandaan kwam. Daarna had ik met hem en een andere passagier een heel gesprek over Nederland, fietsen, Skåne en IJsland (waar de buschauffeur was geboren). Stipt om elf uur kwam ik aan bij Grimslöv Folkhögskola, waar Woj op me wachtte.

Het was superleuk om hem weer te zien, maar ik was toch best moe dus we gingen vlug slapen. Op zaterdag hadden we een heerlijk luxe ontbijt met wafels, ontmoette ik Wojteks aardige huisgenoten, keken we TVOH terug en maakten we een fietstocht (ik wil hier wonen) naar een schattig cafeetje. 's Avonds keken we een livestream van het Junior Eurovisie Songfestival en hadden we een Disney singalong sessie (goh, wie zou met dat idee aangekomen zijn?).Op zondag maakten we nog een prachtige fietstocht, deze keer naar twee natuurgebieden in de buurt. Mijn tenen zijn er bijna afgevroren, maar het was het waard! Hier volgen wat foto's van de natuurgebieden :)


Die middag ging ik weer terug naar Lund en zag eindelijk de sneeuw die er dat weekend was gevallen! (Typisch dat die sneeuw net valt als ik weg ben...) Het was prachtig en ik moest natuurlijk wat foto's maken:


Helaas is de sneeuw allang verdwenen, maar ik heb stiekem altijd hoop op een witte Kerst :) Oh, en ik wil deze mogelijkheid even gebruiken om Sinterklaas nogmaals te bedanken voor de mooie cadeaus - vooral de warme sloffen komen erg goed van pas.

Zo, dat was het weer voor vandaag. Ik zal meteen nog een blogpost schrijven over wat ik recentelijk heb gedaan (aangezien dit vorige maand was, oeps), ook al is dat vooral studeren. Fijn weekend iedereen!

Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten