zaterdag 12 december 2015

De studie (superinteressant enzo)

Halloooo

Aangezien sommige mensen lijken te denken dat ik hier op vakantie ben in plaats van op buitenlandverbijf van mijn studie, zal ik over dat laatste ook eens wat schrijven. Het is waar dat ik het de eerste maanden niet heel druk had, maar toen ging mijn Zweedse college opeens langer door dan ik dacht en had ik daar bovenop ook nog de lessen van het nieuwe blok: Diversity of the World's Languages (helaas in het Engels, wat niet helemaal de bedoeling was) en Språkinlärning hos barn och vuxna (hoe kinderen en volwassenen taal aanleren). Beide onderwerpen heb ik deels vorig jaar al behandeld, maar dat is wel fijn aangezien de colleges niet in het Nederlands worden gegeven.
Het college in het Zweeds is verrassend goed te volgen, net als dat in het Engels. Ook Zweeds zelf was goed te doen, en het examen dat ik vanochtend (op een zaterdag!!) had was echt niet moeilijk, dus ik kan met enige zekerheid zeggen dat ik nu van dat vak af ben! Mooi, want de lessen waren vrijdags van drie tot half zes, geen ideale collegetijd.
Verder vinden ze het hier leuk om alle opdrachten door groepjes te laten maken. Erg irritant, maar dat betekent wel dat ik met echte Zweedse mensen praat (wat minder vaak voorkomt dan je zou denken). Oh, en een Deens meisje dat geen Zweeds kan! Dat noemen we een uitdaging haha!

Zo, dan weten jullie ook dat ik hier niet alleen maar zit te luieren ;)
Laterrr
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten