maandag 9 november 2015

Bezoek vanuit Uppsala

Hallo allemaal!

Daar is hij dan weer, maandag... Meestal vind ik maandagen niet leuk, maar deze begon zo productief, dat ik zeker weet dat dit een topweek gaat worden :) Ik geef toe dat ik eerst een halfuurtje door "gewoon wat een studentje 's avonds eet" heb liggen scrollen (klik hier om dat ook te doen), maar daarna sprong ik uit bed, gooide was in de wasmachine, douchte, at een lekker ontbijtje, en inmiddels zit de tweede lading was erin terwijl ik dit schrijf. En het is nog maar net tien uur!
Het afgelopen weekend was superleuk, en het begon al op donderdag. Die avond kwam mijn klasgenoot Mirte namelijk aan op het station na een ellenlange treinreis (7 uur + 40 minuten vertraging) vanuit Uppsala. We hebben heerlijke pizza's gegeten, zo lekker dat ik de volgende dag meteen nog een heb ingeslagen (Janneke; de "meat special" pizza bij de Netto. 20 kronen. OMG YUM). We keken Frozen (duh) en gingen best wel laat slapen. De volgende ochtend deden we dus rustig aan voordat ik Mirte een rondleiding gaf door Lund. We begonnen met een lunch bij Mormors Bageri, waar ik iets uitprobeerde dat ik nog niet eerder had gehad (huh Monica, heb jij dan nog niet het hele assortiment uitgeprobeerd? Nee, maar dit was ook weer heerlijk dus ik moet dat wel gaan doen).

Toen ik Mirte Lund liet zien, spotte ze een eekhoorn in het park! :D
Deze keer was het niet druk en kon ik een detailfoto maken van de kalender.
Die avond maakten we boerenkool stamppot met "rookworst" (aangezien hier helaas geen Hema's zijn hebben we maar een falukorv gekocht, die ook lekker was) en dat was zo lekker! Verder hebben we genoten van het feit dat we gewoon "lekker", "leuk" en "gezellig" konden zeggen :) We hebben ook een erg indrukwekkende film gekeken: The Spectacular Now met Shailene Woodley en Miles Teller in de hoofdrollen. Een echte aanrader!
Mirte was nog nooit in Denemarken geweest en aangezien ik daar eigenlijk heel dichtbij woon (50 minuutjes met de trein), besloten we naar Kopenhagen te gaan. Voor mij was dit de derde keer! het is zo'n leuke stad, daar zou ik ook wel willen wonen :)

Nyhavn!
Een pier waar je niet op mocht (saaaai)
De prachtige zeemeermin (die dus niet klein is! haha)
Ik was heel Tumblr bezig in Kopenhagen met mijn oude camera
Het operagebouw
We zijn in deze kerk geweest en het was zo indrukwekkend!
De koepel met alle apostelen (denk ik)


Kopenhagen is zo mooi, ik zou er uren kunnen rondlopen! Oh wacht, dat hebben we ook gedaan. Die avond keken we A Lot Like Love met "de oude" (of eigenlijk jonge dus) Ashton Kutcher. Het was niet helemaal duidelijk in welk tijdperk de film zich afspeelde en wat de vrouwelijke hoofdrol nu eigenlijk wilde (what do you mean?!) maar het was wel een hele leuke en lieve film.
Zondagochtend bracht ik Mirte naar het station na een supergezellig weekend :) Die avond keek ik een film die zich afspeelt in Kopenhagen, en dat was zo leuk, ik had gewoond de dag daarvoor nog rondgelopen op dezelfde plek!
Nu is het dus maandag en ik moet er enorm aan wennen dat ik straks gewoon college heb, omdat ik in het eerste blok elke maandag vrij had (een luxeprobleem, ik weet het). Ik wens jullie allemaal een hele fijne week!

Hälsningar,
Monica

Ps. Ik heb een uitje naar Stockholm en Uppsala geboekt en ben daar zo blij om :D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten