dinsdag 8 september 2015

Tussendoor geklets!

Hallo hallo halloooo!

Vanavond dacht ik dat ik basketbaltraining had, maar dat is eigenlijk morgen! Nu heb ik dus plotseling een vrije avond, die ik kan gebruiken om met jullie bij te kletsen. Ik ben hier nu al een maand, time flies when you're having fun! En het is hier nog steeds geweldig leuk, dus die uitspraak klopt zeker :)

Ik heb me dus opgegeven voor de basketbalvereniging en er waren genoeg andere studenten geïnteresseerd om een studententeam te vormen. (De jongen die de flyers uitdeelde wist trouwens wat korfbal was! Verder heeft niemand ook maar enig idee dat onze geweldige sport bestaat. Jammer.) We gaan elke woensdagavond trainen en ik heb er heel veel zin in, maar het is ook wel spannend omdat ik niemand ken.

Verder verbeteren mijn kookskills steeds meer, ik voel me net een Sim met zo'n balkje boven haar hoofd terwijl ze kookt. Gisteren maakte ik een heerlijke paprika-tomaten-noedelsoep (er zat heel veel in haha) en de dag daarvoor maakte ik voor het eerst zelf pastasaus (dankjewel Janneke)! Hieronder zien jullie twee pizza's die ik vorige week zelf heb gemaakt :D


Nu staan er trouwens pruimen-notenrepen in de oven. Ik heb allemaal lekkere recepten met pruimen verzameld, omdat die in de aanbieding waren. Aangezien ik een koopjesjager ben kon ik ze niet laten staan, maar toen dacht ik toen ik thuis was "hoo, nu heb ik wel heel veel pruimen voor één persoon!". Mijn verzamelde recepten (en allemaal andere dingen) kan je op mijn Pinterest zien (#selfpromo). Ik ga trouwens geen pruimenjam maken, want ik heb nog een hele pot staan, zelfgemaakt door de expert: mijn opa. Bovendien zou ik het nooit lekkerder kunnen maken dan hij het maakt ;)

Ik heb hier veel leuke nieuwe vrienden leren kennen, en een van hen heeft net een leuke studio gevonden voor haar en haar vriend, wat betekent dat ik mag helpen met inrichten! Yay! We gaan morgen naar mijn favoriete winkel hier, Lagerhaus. Het personeel herkent me inmiddels, en mijn nieuwe vrienden zijn ervan overtuigd ze me stiekem sponsoren zodat ik reclame voor ze maak. Het is dan ook een ontzettend leuke winkel. Ze hebben trouwens ook een webshop! Ze zouden me echt moeten aannemen.

Gisteren ben ik met een van de nieuwe vrienden, Inna uit Italië, de stad in geweest om nieuwe schoenen te kopen. Ik kwam er namelijk door het herfststormachtige weer van de laatste dagen achter dat ik geen waterdichte schoenen heb! Na een paar winkels gehad te hebben vonden we de perfecte schoenen bij Åhléns, maar de rechterschoen zat nét te strak. De tweede verkoopster (de eerste was niet heel klantvriendelijk, maar dat terzijde) raadde me aan om een ander paar van dezelfde maat te proberen, omdat het soms een paar millimeters kan schelen. Die paar millimeters maakten net het verschil en nu heb ik de perfecte herfststormschoenen. Natuurlijk vierden we dat met een heerlijke fika bij Mormors Bageri, wat snel onze vaste hangout lijkt te worden. Er zijn er twee: een in het centrum en een bij het station, wat echt ideaal is. Ze hebben heerlijke koffiebroodjes, maar ook lekkere bagels en sandwiches (en nee, ik wordt door hen ook niet gesponsord. Helaas!).

Over aannemen gesproken, ik ben van plan in de keuken te werken bij Kalmar, maar zij organiseren lunches op donderdag, als ik de les Viking Age Scandinavia aan het volgen ben. Dat is een heel interessant college trouwens! Vandaag hadden we een gastcollege van een osteologist, iemand die oude Vikingbotten bestudeert en analyseert. Het is ongelofelijk dat het skelet van iemand die zo veel jaar geleden leefde zo veel details over woonplaats, leeftijd, sekse, geboorteplaats etc. kan "vertellen"! Het was erg interessant, maar ik vond het iets te veel de wetenschappelijke kant opgaan (bioarcheologie, isotopen, calcium... Moeilijk moeilijk moeilijk).

Om maar weer eens van de hak op de tak te springen, zaterdag ga ik naar een sittning! Het is een traditioneel diner voor studenten, met allerlei regels, maar gelukkig is Kalmar Nation zo lief om een minisittning te houden en de regels uit te leggen aan de nieuwe studenten :) Daarna gaan we nog de stad in (ja echt) om te feesten (ja echt), dus dat wordt vast supergezellig!

Zo, ik ga maar eens kijken of de repen inmiddels zijn afgekoeld. Zo zagen ze eruit toen ze net uit de oven kwamen, maar ik ben bang dat ze uit elkaar gaan vallen als ik er echt repen van maak. Duim voor me!

Bedankt voor het lezen van dit hak-op-de-tak-kletsverhaal, ik hoop dat jullie het leuk vonden!

Groetjesss,
Monica

Ps. Donderdag om 19:00 uur komt er nog een blogpost, met een video! :)


1 opmerking: