maandag 14 september 2015

Oppassen, Harry Potter & Verkouden zijn

Hallo allemaal :)
Gisteravond schreef ik deze blogpost, na een superleuk weekend achter de rug te hebben. Ik ben nog steeds snipverkouden, maar dat mag de pret niet drukken! Veel leesplezier :)

Na een leuke luie zondag lig ik tevreden in bed (naast een ui en met een verhoogd matras - praktische tips van Lieke) deze blogpost te schrijven. Gisteren (zaterdag) was er een sittning (traditioneel diner) bij Kalmar. Er waren veel regels aan verbonden, die ze gelukkig aan de nieuwelingen uitlegden. Zo tik je bij het uitbrengen van een toost eerst het glas van je tafelpartner aan, daarna dat van degene aan je andere kant en daarna dat van degene die recht tegenover je zit. Na het nemen van een slok toost je dan soms nog een keer, maar dan in omgekeerde volgorde. Verder werden er nog traditionele liederen gezongen, vergezeld van hard geklop op de tafels (houd je glas goed vast!). Het was allemaal erg gezellig en na een korte afterparty gingen Andra en ik naar huis. Omdat zij buiten Lund woont, bleef ze bij mij slapen. Dat was superleuk, maar ik werd dus snipverkouden wakker :( Ik deed mijn Harry Pottersokken aan en had genoeg energie om pannekoeken te maken als ontbijt. Daarna heb ik echter de hele dag in mijn Harry Potterpyjama in bed snotterend en sniffend Netflix gekeken (dat moet ook gebeuren). Tot vijf uur dan, want toen was het tijd om te vertrekken naar mijn nieuwe baan!

Goed, het is niet echt een vaste baan, maar wel perfect voor mij. Ik heb opgepast bij een Nederlands gezin, en de kinderen zijn enorm fan van Harry Potter! We hebben gepraat over Harry Potter, met toverstaffen gezwaaid, een Harry Potter legospel gespeeld op de Wii (echte Harry Potter lego is blijkbaar moeilijk te krijgen - de kinderen waren jaloers op mijn collectie) en natuurlijk kon een Harry Potter film niet ontbreken. Het was een topavond, en nu schrijf ik deze post - weer in mijn Harry Potter pyjama - denkend dat ik morgen wel kan beginnen in Harry Potter och de vises sten (deel 1), die ik vond in een tweedehands winkel (toen sprong ik natuurlijk een gat in de lucht!).

Zo, jullie zijn weer bijgekletst. Dan ga ik nu verder Heel Holland Bakt kijken. En mijn pruimenvlaai uit de oven halen. Er bestaat trouwens ook een Zweedse versie van Heel Holland Bakt :D

Groetjes,
Monica


Geen opmerkingen:

Een reactie posten