woensdag 23 september 2015

Kopenhagen

Hallooo!

Ik heb al een tijdje niets meer geschreven, maar niet omdat ik het druk heb met studeren... Ik heb het druk met andere dingen! Zo ben ik afgelopen weekend naar Kopenhagen geweest om Annlaug op te zoeken. Zij was uitwisselingsstudent op het Drachtster Lyceum en we hadden elkaar al drie jaar niet meer gezien! Needless to say was het echt ontzettend gezellig.

Zaterdagochtend om 10 uur kwam ik aan op het station in Kopenhagen, waar Annlaug me ophaalde. De eerste indruk van Kopenhagen was, dat het wel heel erg op Amsterdam leek! Dat was niet zo gek: blijkbaar was de Deense koning na een bezoek aan Amsterdam zo onder de indruk, dat hij thuis zei "dat wil ik ook". Ondanks het gevoel dat ik er al geweest was, ontdekte ik gaandeweg toch wat verschillen. Zo vond ik Kopenhagen veel rustiger aanvoelen dan Amsterdam: er was geen gehaaste "pas op voor die tram"-sfeer en de grachtenpanden hadden alle kleuren van de regenboog. Dit was vooral het geval in Nyhavn, of zoals ik het noemde toen Annlaug me vroeg wat ik per se wilde zien, "de gekleurde huisjes".


We hebben een rondleiding gehad door de kanalen in een typische toeristenrondvaartboot met een erg leuke gids. Op het water was het een stuk kouder dan in de stad, dus na de boottocht namen we een heerlijke warme chocolademelk in een schattig cafeetje. Ook moest ik natuurlijk de zeemeermin zien! Dit bekende standbeeld wilde ik al jaren bezoeken, en nu kan ik het eindelijk van mijn bucket list afstrepen. Ik was helemaal niet teleurgesteld door de grootte (of klein-te) van het beeld, wat veel mensen blijkbaar wel zijn. Ze is gewoon levensgroot! Maar als je de Amerikaanse toerist bent, waar onze gids op de boot over vertelde, snap ik dat je teleurgesteld bent: die had gevraagd of er een restaurant in de zeemeermin aanwezig was.

(Deze foto heeft Annlaug gemaakt)
De zeemeermin is nogal een eind lopen vanuit het centrum, dus we hebben onderweg nog heel wat mooie gebouwen gezien:

Verder was ik dolblij toen ik zag dat er een Disneystore in Kopenhagen is! Daar moest ik natuurlijk naar binnen, en ik kocht er een schrift van Frozen en twee mokken. We hebben heerlijk gegeten bij Friday's (zie foto hieronder) en daarna een relaxte avond gehad. Natuurlijk moesten we Friends kijken, net als de volgende ochtend. En middag. Het regende buiten (hè wat jammer :p).

Crispy chicken bacon club sandwich... Omnomnom.

Zondagmiddag zijn we nog naar Streetfood geweest. In een overdekte hal waar vroeger krantenpapier werd gemaakt heerst een festivalsfeer met allemaal kraampjes en opengewerkte auto's. Ze verkopen er eten uit alle hoeken van de wereld! Ik koos voor een surf & turf burger met sweet potato fries, waar ik helaas geen foto van heb (maar het was heeerlijk). Annlaug had Chinees eten, dat er ook ontzettend lekker uitzag.

Helaas moest ik daarna weer terug naar huis, maar het was een topweekend! Bedankt voor de gezelligheid en de goede rondleiding, Annlaug :)

xxx
Monica1 opmerking:

  1. Oh, wat grappig dat je Kopenhagen op Amsterdam vond lijken. Dat had ik zelf helemaal niet toen ik er vorig jaar was - maar ik woon(de) natuurlijk zelf in Amsterdam, dan heb je toch een ander perspectief. ^^

    Supermooie foto's trouwens! Die met dat Anglicaanse kerkje en de fontein is mijn favoriet. :)

    BeantwoordenVerwijderen