dinsdag 25 augustus 2015

Terug naar de Vikingtijd

Hallo iedereen :)


Afgelopen zondag ben ik met een mentorgroep naar een Vikingboerderij geweest in Löddeköpinge, 20 minuutjes met de bus vanuit Lund. In een groot gebied van weilanden was een Vikingomgeving zo authentiek mogelijk nagemaakt. Er was een långhus (zo'n lange, lage boerderij), kleine huisjes waarin voedsel bewaard werd, een schuurtje met een oven van klei, waarin brood gebakken werd en zelfs een tuin met genezende (en dodelijke) planten en kruiden. In de verte zag je een mooie molen en een wit kerkje (dit deed me denken aan onze vakanties in Denemarken, waar het wemelt van de witte kerkjes). We kregen een rondleiding van twee stoere Vikingen, Emil en Peter, en later vertelde een oudere Viking ons spannende sagen over trollen en ijsreuzen. We hebben brood gebakken met een vrouwelijke Viking (die overigens veel tattoos en piercings had, wat een leuk contrast gaf) en sieraden gemaakt in het vuur (om ons te beschermen tegen vervelende trollen en ijsreuzen). Hieronder zien jullie foto's van onze tijdreis naar de Vikingatider :)
Volgend weekend is er een Vikingmarkt, en aangezien we nog lang niet alles gezien hebben zou het leuk zijn om daarheen te gaan. Als je ooit in de buurt bent raad ik je sterk aan om Vikingatider te bezoeken! Het was heel interessant, gezellig en leuk :)

xxx
Monica

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuke foto's. Weet je, dat leuke kruidentuintje op de laatste heb ik op de één of andere manier niet eens opgemerkt vandaag. We hebben ook zoveel gezien!

    BeantwoordenVerwijderen