zondag 23 augustus 2015

Kalmar Nation

Welkom terug op deze blog! :D

Afgelopen dinsdag was Arrival Day, de dag waarop de meeste internationale studenten aankomen in Lund. Ik heb me toen officieel aangemeld voor het komende semester; de colleges beginnen op 31 augustus. Nu er meer studenten in Lund zijn, is het makkelijker om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken. Ik heb al veel leuke medestudenten ontmoet, waarvan de meeste ook Zweeds kunnen, zodat we dat samen kunnen oefenen.

Vrijdag was er een "Student Association Fair", waarbij alle studie- en studentenverenigingen de kans kregen zich te presenteren en leden te werven. We zijn alle kraampjes bij langs gegaan om met de leden te praten en flyers te verzamelen, zodat we een keuze konden maken. De koekjes die ze uitdeelden waren ook erg lekker ;)

Nadat we met een meisje van Kalmar Nation gepraat hadden, was ik er eigenlijk al over uit. Een knusse, gezellige vereniging met niet al te veel leden en een pub in plaats van een club: perfect! Ze organiseerden zelfs een Baking Night, waar ik vanzelfsprekend ben geweest. Daar heb ik me ook opgegeven om in de keuken te werken (in ruil voor gratis maaltijden of food coupons, ideaal dus).

Het logo van Kalmar Nation
(heel Harry Potter-achtig!)
Het Kalmargebouw heeft een kelder, ingericht als pub, drie verdiepingen waar mensen wonen (in totaal 24 studenten) en een grote tuin. Daar zaten we nadat we kanelbullar, kladdkaka (moddercake) en chocoladeballetjes hadden gebakken (klik op de links voor recepten in het Nederlands). We deden een spel waarbij we in een kring zaten en in een bepaald ritme klapten. Iedereen had een gebaar, bijvoorbeeld twee duimen opsteken. Iemand begon met zijn/haar eigen gebaar en daarna dat van iemand anders, die daarna zijn/haar eigen deed en het weer doorgaf aan iemand anders et cetera. Het is erg moeilijk om in het ritme te blijven en te onthouden welk gebaar van wie is, maar ik bleef als een van de laatsten over! :)

Toen het begon af te koelen gingen we naar binnen om een film te kijken (KOPPS, ik viel bijna van mijn stoel van het lachen). We zaten knus onder dekentjes te smullen van het zelfgemaakte gebak - het was heerlijk!

Het was zo'n gezellige avond, echt de leukste tot nu toe :) Maandag ga ik me officieel aanmelden voor deze vereniging!

Groetjes,
Monica

Ps. Laat hieronder een reactie achter, daar word ik blij van :D

8 opmerkingen:

 1. Hé, blog jij ook, wat tof! Ik (dus) ook, maar ik heb nog geen puf gehad iets over Zweden te schrijven. Groetjes. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Wat leuk! :D Stuur me een link als je hebt geschreven oké? Ik ben benieuwd :)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Nooo, dat moest voor "Baking Night"haha! Ik zal het even aanpassen als dat nog kan. Alert van je!

   Verwijderen
 3. Mette zegt: klinkt hartstikke gezellig, veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hè monica

  Volgens mij heb je het prima naar je zin
  We lezen graag met je mee 😄

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hè monica

  Volgens mij heb je het prima naar je zin
  We lezen graag met je mee 😄

  BeantwoordenVerwijderen